Franske fristelser

Det er 3 konserter denne gang.

Granvin i Seljord fredag 17.mars kl. 19
Gullbring, Bø lørdag 18.mars kl. 12.00.
Sitt ned, Skien lørdag 18.mars kl. 1630


Franske fristelser

Kommende prosjekter 2017

Konserter høsten 2016

Konsert Siljan Kirke 24 nov kl 1930 i samarbeid med organist Terje Tjærvåg.

ukjent

Musikkspel - sommeren 2016

OM NESJARSPELET
Nå er det på tide at slaget ved Nesjar løftes fram, og at 1000-års jubileet markeres på en storslagen måte. Sigvat Skald laget en viseflokk i 1016, og nå er Nesjar teaterforening er klare for å krydre historien med kjærlighet, maktkamp og svik.
17
Teatermanuset skrives
Høsten 2014 påbegynte Anita Baann Hovd manuset til Nesjarspelet, på oppdrag fra prosjektet «Nesjar 2016». Hovd er utdannet innen både drama og historie, har skrevet manus for revy samt jobbet med flere oppsetninger både for barn og voksne som prosjektleder og skuespiller. Hun er bosatt i Nevlunghavn. Dette spelet tar utgangspunkt i sagalitteraturen, historier fra området, og et lokalt tidskoloritt. Som konsulenter i manusarbeidet, har Hovd brukt prosjektleder for «Nesjar 2016», arkeolog Kjersti Jacobsen og førsteamanuensis i middelalderhistorie ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, Bjørn Bandlien.
Forankring i bygda
Spelet har planlagt urpremiere 23. juni 2016, og skal til sammen sette opp 4 forestillinger. Tanken vår er at de lokale kreftene må få et eierskap til dette spelet, og at dette blir en tradisjon bygda er kjente for og er stolte av. Dette mener vi at vi får til ved å benytte lokale ressurser, som er deltakende på og utenfor scenen. Vi skal også trekke inn profesjonelle krefter, som vil være med på å heve kvaliteten på spelet.
72
Profesjonelle ledere
Instruktør for Nesjarspelet er Tom Berge Hansen fra Brevik. Hansen har vært skuespiller i flere oppsetninger, og har vært instruktør for mer enn 60 revyer, barne- og ungdomsteaterforestillinger og historiske spel. Han var initiativtaker, prosjektleder, manusforfatter og instruktør for Curt Adeler-spelet i Brevik.
Komponist er Guttorm Guttormsen. Guttormsen er musikalsk leder ved Teater Ibsen, og er en profesjonell og dyktig musiker og komponist. Han er kjent fra bla. Nationaltheateret, Radioteateret og Grenland Friteater. Guttormsen har gitt ut flere plater, og har komponert musikk til utallige teateroppsetninger.
Musikere er Telemark messingkvintett

Nesjarspelet settes opp i Gurvika, i samarbeid med stiftelsen Gurvika. Lokaliteten egner seg meget godt med tanke på logistikk, tilgjengelighet, også for funksjonshemmede, historisk tilnærming og scenografiske muligheter.
Det er stort sett lokale amatører som skal spille og synge i Nesjarspelet. For og oppnå så høy kvalitet som mulig, har vi fått med oss profesjonelle krefter på instruksjon, musikk, scene og teknikk. De lager rammen – bygda lager livet! Publikum er velkomne fra hele landet – og utlandet.

Teletango

ARGENTINSK TANGO MØTER FOLKEMUSIKK FRA TELEMARK


TELETANGO

Tradisjonsmusikk og dans fra Telemark blir satt sammen med den fyrrige argentinske tangoen når Telemark messingkvintett og bandoneonist Per Arne Glorvigen møtes i denne forestillingen. Glorvigen har skrevet et helt nytt verk der tangoen settes inn i nye rammer. I tillegg har Sverre Indris Joner og Klaus Sandvik skrevet arrangementer for musikerne, og det vil bli spennende innslag av både folkedans og tango i verdensklasse.
Per Arne Glorvigen er en av de fremste bandonister i dag. Han begynte sin karriere som første bandoneonspiller fra Skandinavia midt på 1980-tallet.Telemark messingkvintett har siden år 2000 vært et aktivt profesjonelt ensemble med mange samarbeidspartnerer. Ottar Kåsa er felemaker og spilleman. Han vant Landskappleiken i 2011 og 2012 samt spelemannspris i 2012. Sofia Saborido blir omtalt som en juvel i den nye generasjonen dansere, med stor bevegelseskvalitet og musikalsk intensitet. Pablo Inza  har bakgrunn i blant annet moderne dans og teater, hvor han stadig presser grensene for tango. Sigbjørn Rua  er profesjonell folkedanser som hele seks ganger har vunnet Lausdans klasse A under Landskappleiken. Med seg har han dansepartneren sin Hege Jonrud.
Per Arne Glorvigen - bandeon, Ottar Kåsa - hardingfele, Sigbjørn Rua - folkedanser     Hege Jonrud - folkedanser, Pablo Inza - tangodanser, Sofia Saborido - tagodanser     Telemark messingkvintett: Finn Arne Dahl Hanssen Gunn Steinstad, Wenche R Nornes, Åsgeir Grong, Sverre Jacobsen

5819601_32201145819601_34416515819601_3388167