Musikkspel - sommeren 2016

OM NESJARSPELET
Nå er det på tide at slaget ved Nesjar løftes fram, og at 1000-års jubileet markeres på en storslagen måte. Sigvat Skald laget en viseflokk i 1016, og nå er Nesjar teaterforening er klare for å krydre historien med kjærlighet, maktkamp og svik.
17
Teatermanuset skrives
Høsten 2014 påbegynte Anita Baann Hovd manuset til Nesjarspelet, på oppdrag fra prosjektet «Nesjar 2016». Hovd er utdannet innen både drama og historie, har skrevet manus for revy samt jobbet med flere oppsetninger både for barn og voksne som prosjektleder og skuespiller. Hun er bosatt i Nevlunghavn. Dette spelet tar utgangspunkt i sagalitteraturen, historier fra området, og et lokalt tidskoloritt. Som konsulenter i manusarbeidet, har Hovd brukt prosjektleder for «Nesjar 2016», arkeolog Kjersti Jacobsen og førsteamanuensis i middelalderhistorie ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, Bjørn Bandlien.
Forankring i bygda
Spelet har planlagt urpremiere 23. juni 2016, og skal til sammen sette opp 4 forestillinger. Tanken vår er at de lokale kreftene må få et eierskap til dette spelet, og at dette blir en tradisjon bygda er kjente for og er stolte av. Dette mener vi at vi får til ved å benytte lokale ressurser, som er deltakende på og utenfor scenen. Vi skal også trekke inn profesjonelle krefter, som vil være med på å heve kvaliteten på spelet.
72
Profesjonelle ledere
Instruktør for Nesjarspelet er Tom Berge Hansen fra Brevik. Hansen har vært skuespiller i flere oppsetninger, og har vært instruktør for mer enn 60 revyer, barne- og ungdomsteaterforestillinger og historiske spel. Han var initiativtaker, prosjektleder, manusforfatter og instruktør for Curt Adeler-spelet i Brevik.
Komponist er Guttorm Guttormsen. Guttormsen er musikalsk leder ved Teater Ibsen, og er en profesjonell og dyktig musiker og komponist. Han er kjent fra bla. Nationaltheateret, Radioteateret og Grenland Friteater. Guttormsen har gitt ut flere plater, og har komponert musikk til utallige teateroppsetninger.
Musikere er Telemark messingkvintett

Nesjarspelet settes opp i Gurvika, i samarbeid med stiftelsen Gurvika. Lokaliteten egner seg meget godt med tanke på logistikk, tilgjengelighet, også for funksjonshemmede, historisk tilnærming og scenografiske muligheter.
Det er stort sett lokale amatører som skal spille og synge i Nesjarspelet. For og oppnå så høy kvalitet som mulig, har vi fått med oss profesjonelle krefter på instruksjon, musikk, scene og teknikk. De lager rammen – bygda lager livet! Publikum er velkomne fra hele landet – og utlandet.